Marea Dictare Națională, Ziua Limbii Române va fi marcată anul acesta într-un mod inedit4Foto© publika.md

Marea Dictare Națională, Ziua Limbii Române va fi marcată anul acesta într-un mod inedit

, 12 știri, 5 vizualizări

Ziua Limbii Române va fi marcată în acest an printr-o Mare Dictare Națională, organizată de Ministerul Educației și Cercetării. Evenimentul va avea loc pe 31 august, în scuarul din fața Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. Anunțul a fost făcut de ministrul Dan Perciun, în cadrul unei conferințe de presă.

Dan Perciun, a declarat marți, 15 august într-o conferință de presă, că cei care doresc să participe la Marea dictare națională se pot înregistra pe pagina Ministerului Educației și Cercetării.

„Am decis să sărbătorim, anul acesta, într-un mod mai neobișnuit Ziua Limbii Române. Pe data de 31 august, așteptăm toți doritorii la acest eveniment care se va desfășura în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet. Mizăm că vom reuși să avem un număr de cel puțin 500 de participanți. Sunt bineveniți toți doritorii – cadre didactice, elevi, studenți, reprezentanți ai diferitor profesii. Doritorii de a participa se pot înregistra pe pagina www.mec.gov.md și, în funcție de numărul de locuri disponibile, îi vom contacta pentru a confirma participarea.", a spus ministrul.