VIDEO Reprezentanții Primăriei i-au adus flori lui Eminescu: 35 de ani de glorie, de când s-a revenit la grafia latină3Foto1Video© realitatea.md

VIDEO Reprezentanții Primăriei i-au adus flori lui Eminescu: 35 de ani de glorie, de când s-a revenit la grafia latină

, 5 știri, 11 vizualizări

Tradițional, de Ziua Limbii Române, Administrația Capitalei a adus un omagiu poeților și scriitorilor care au dezvoltat, au promovat și au slăvit limba română prin operele lor remarcabile. Cu acest prilej, reprezentanții municipalității au depus flori la monumentul poetului Mihai Eminescu din scuarul care-i poartă numele și la busturile scriitorilor de pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, scrie UNIMEDIA.

În acest context, Primarul General, Ion Ceban a menționat că în această zi, încă o dată, ne gândim la literatura noastră și la operele poeților și scriitorilor de o valoare inestimabilă, care contribuie la patrimoniul nostru cultural. „Aducem mulțumiri tuturor scriitorilor noștri care continuă să păstreze farmecul limbii române. Este important să vorbim și să scriem corect românește”, a conchis edilul capitalei.

Seara zilei de 31 august 2024, va continua cu un eveniment cultural-artistic, începând cu ora 18:00, pe Strada Pietonală „Eugen Doga”, unde muzica și poezia se vor împleti frumos în spiritul limbii române.