Marina Tauber a fost sanctionata de SUA4Foto© zdg.md

Marina Tauber a fost sanctionata de SUA

, 9 știri, 18 vizualizări

Potrivit unui mesaj al Ambasadei SUA de la Chisinau, Tauber a fost sanctionata pentru facilitarea incercarilor oligarhului fugar condamnat Ilan Sor de a submina procesele electorale din Moldova in interesele Kremlinului prin cumpararea ilegala de voturi.

„Cetatenii Republicii Moldova merita institutii si procese democratice libere si corecte. Ei merita un viitor lipsit de influenta maligna a Kremlinului. Statele Unite saluta progresele inregistrate de Moldova in implementarea reformelor democratice si economice. Vom continua sa sprijinim poporul si guvernul Moldovei in construirea unui viitor mai democratic, prosper si sigur”, sustine ambasadorul Logsdon.

La scurt timp, premierul Dorin Recean a venit cu o reactie despre acest fapt:„Salut decizia Guvernului SUA de a include in lista de sanctiuni persoanele responsabile pentru actiuni care submineaza securitatea R. Moldova si au facilitat interferenta Kremlinului in alegeri. Sprijinul partenerilor nostri merge mana in mana cu eforturile noastre continue de a lupta impotriva fraudelor si de a proteja democratia noastra.”