Militarii moldoveni și americani vor sări cu parașutele din două aeronave militare7Foto1Video© unimedia.info

Militarii moldoveni și americani vor sări cu parașutele din două aeronave militare

, 13 știri, 11 vizualizări

Militarii moldoveni și americani vor executa în perioada 13-14 mai, antrenamente de desantare în cadrul exercițiului „Swift Response”, informează Ministerul Apărării. Peste 200 de militari moldoveni și americani vor efectua sărituri din două aeronave militare C-130 Hercules, din dotarea Forțelor Armate SUA, folosind sistemul de parașute MC6/T-11.

Militarii Batalionului cu Destinație Specială „Fulger”, precum și militarii din Divizia aeropurtate 82 din Statele Unite ale Americii, vor efectua sărituri demonstrative în masă, de la o altitudine de 350 metri, în perimetrul zonelor din apropierea localităților din raioanele Florești și Fălești.

Potrivit superiorului exercițiului, locotenent-colonel Ion Coțofană, toate măsurile de siguranță necesare în timpul antrenamentelor vor fi respectate fără a perturba activitatea publică. Totodată, pe parcursul desfășurării exercițiului, până pe 16 mai, vor avea loc deplasări ale unităților de tehnică militară pe drumurile naționale din centrul și nordul țării.