Un pompier IGSU a decedat în timpul intervenției la un incendiu de vegetație produs în Rădulenii Vechi raionul Florești8Foto© unimedia.info

Un pompier IGSU a decedat în timpul intervenției la un incendiu de vegetație produs în Rădulenii Vechi raionul Florești

, 16 știri, 26 vizualizări

În seara zilei de 14 august 2024 un angajat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), pompier în cadrul Unității de Salvatori și Pompieri Florești a decedat. El a fost găsit căzut la pământ în timp ce intervenea la lichidarea unui incendiu extins de vegetație, produs în apropiere de localitatea Rădulenii Vechi, Florești. Cazul a fost raportat de colegii care efectuau misiunea pentru stingere focarului, se arată în comunicatul IGSU.

Potrivit primelor informații apelul la Serviciul 112 privind producerea incendiului a parvenit la ora 16.40. La fața locului a fost îndreptat un echipaj de pompieri din cadrul Unității Salvatori și Pompieri Florești. Ajunși la destinație angajații IGSU au intervenit pentru lichidare.

„Întrucât incendiul se extindea cu repeziciune a fost luată decizia de a suplini forțele, fiind trimisă la intervenție o echipă din cadrul Direcției Situații Excepționale Soroca. Ajunși la destinație, pompierii din a doua echipă au depistat la sol în zona afectată de ardere trupul neînsuflețit al colegului.