Ministerul britanic al Apărării pune la îndoială moartea lui Prigojin: „Nu există încă dovada definitivă”3Foto© publika.md

Ministerul britanic al Apărării pune la îndoială moartea lui Prigojin: „Nu există încă dovada definitivă”

, 5 știri, 3 vizualizări

Nu există încă o dovadă definitivă că șeful mercenarilor ruși Wagner, Evgheni Prigojin, se afla la bordul avionului care s-a prăbușit miercuri după-amiază în regiunea Tver, dar este „foarte probabil” ca el să fie mort, a declarat vineri Ministerul britanic al Apărării, relatează Digi24.

Autoritățile ruse au anunțat că Prigojin se afla pe lista de pasageri în avionul prăbușit la nord-vest de Moscova miercuri seară, la două luni de când a condus o revoltă eșuată împotriva conducerii armatei ruse. Anchetatorii ruși au deschis o anchetă pentru a stabili cauzele prăbușirii, dar nu au confirmat oficial identitățile celor 10 trupuri recuperate din epavă.

„Nu există încă dovada definitivă că Prigojin era la bord și se știe despre el că își lua măsuri de securitate excepționale.Cu toate acestea, este foarte probabil ca el să fie într-adevăr mort”, a declarat ministerul britanic într-o actualizare a informațiilor de apărare postate pe platforma de socializare X (fostă Twitter).