Ministrul Apărării: Procesul de procurare a unui sistem de monitorizare a spațiului aerian este la o etapă avansată3Foto© realitatea.md

Ministrul Apărării: Procesul de procurare a unui sistem de monitorizare a spațiului aerian este la o etapă avansată

, 5 știri, o vizualizare

Republica Moldova va achiziționa un radar de monitorizare a spațiului aerian care va fi operațional până la sfârșitul anului.

Asigurările sunt date de ministrul apărării, Anatolie Nosatâi, care a anunțat că procesul de procurare a unui sistem de monitorizare a spațiului aerian este la o etapă avansată, iar specialiștii care se vor ocupa de mentenanța și folosirea radarului deja au fost instruiți și certificați pentru a-și începe munca, notează IPN. Anatolie Nosatâi dă asigurări că până la sfârșitul acestui an noul sistem de monitorizare va fi funcțional.

„Suntem într-o etapă avansată. Așa cum am promis. Acest radar a fost identificat în baza unui studiu de fezabilitate. A fost identificată cea mai bună soluție pentru Republica Moldova, în baza necesităților și resurselor pe care le-am avut la dispoziție. Efectivul care se va ocupa de mentenanța și folosirea acestuia deja a trecut procesul de instruire, deja a fost certificat. Urmează perioada de livrare și operaționalizare”, a spus Anatolie Nosatâi în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.