Ministrul Educației și Cercetării a prezentat astăzi prioritățile ministerului pentru perioada imediat următoare5Foto© tribuna.md

Ministrul Educației și Cercetării a prezentat astăzi prioritățile ministerului pentru perioada imediat următoare

, 5 știri, 10 vizualizări

Mai multe școli, universități și colegii vor trece printr-un amplu proces de modernizare. De asemenea, până în anul 2024, elevii urmează să aibă manuale noi pentru toate obiectele studiate. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Anatolie Topală, care a prezentat planul de acțiuni a ministerului pe care-l conduce pentru anii 2023 - 2024. În acest sens, ministerul a alocat 289 de milioane de lei, iar cu fonduri vor interveni și partenerii externi ai țării cum ar fi Banca Mondială, UNICEF și Guvernul României.

Potrivit lui Anatolie Topală, 300 de școli din țară urmează să fie dotate cu laboratoare de ultimă generație pentru ca elevii să poată însuși mai bine fizica, biologia și chimia. De asemenea, vor fi renovate și dotate cu laboratoare și universitățile, precum și colegiile.

"Vom continua și dotarea instituțiilor cu echipament IT, în 60 de instituții de învățământ general vor fi create laboratoare digitale, vor fi dotate cu suportul UNICEF. Cu sprijinul Băncii Mondiale în școli vor ajunge și peste 5 mii de laptopuri, echipamente IT pentru școli vor fi achiziționate și în baza grantului de 5 milioane de dolari din partea Parteneriatului global pentru educație", a spus ministrul Educației.