Mitropolia Moldovei recunoaște că Patriarhia Rusă a organizat pelerinaje gratuite pentru mai mulți preoți din țara noastră5Foto© realitatea.md

Mitropolia Moldovei recunoaște că Patriarhia Rusă a organizat pelerinaje gratuite pentru mai mulți preoți din țara noastră

, 9 știri, 8 vizualizări

„În această vară, Patriarhia Rusă a organizat pelerinaje gratuite pentru preoții din Mitropolia Moldovei, oferindu-le oportunitatea de a vizita locurile sfinte din Federația Rusă. Această inițiativă a fost luată cu scopul de a familiariza clerul moldovean cu patrimoniul spiritual și istoric al Bisericii Ortodoxe Ruse și a consolida legăturile frățești între aceste două Biserici Ortodoxe.

Pelerinajele, susținute financiar de Patriarhia Rusă, nu au avut scopuri electorale sau politice. Ele au fost concepute pentru a sprijini preoții din parohii cu resurse limitate, în special din zonele rurale ale Moldovei.

Unele instituții media din Republica Moldova au interpretat greșit plecările preoților în pelerinaj la sfintele locuri din Rusia. Clericii Bisericii Ortodoxe din Moldova au fost acuzați că merg la Moscova în scop politic și de propagandă.