Mitropolitul Basarabiei îndeamnă creștinii să-și exercite dreptul la vot pentru viitorul țării2Foto© unimedia.info

Mitropolitul Basarabiei îndeamnă creștinii să-și exercite dreptul la vot pentru viitorul țării

, 4 știri, 0 vizualizări

Cu arhierească grijă și părintească dragoste, ne adresăm tuturor cetățenilor Republicii Moldova în aceste zile de pregătire pentru un moment de răscruce în istoria poporului nostru. Duminică, 20 octombrie 2024, suntem chemați să ne exercităm dreptul și datoria de cetățeni la vot, într-o dublă alegere care va marca traiectoria țării: alegerea Președintelui Republicii Moldova și decizia asupra unui referendum constituțional. În această zi, fiecare vot contează, fiecare conștiință trează are un rol important în conturarea viitorului mult râvnit.

Participarea la viața cetății, la construcția societății în care trăim, nu este doar un act de responsabilitate civică, ci și o împlinire a chemării noastre creștine de a contribui la binele comun. „Toate să le faceți cu dragoste” (1 Corinteni 16, 14), ne îndeamnă Apostolul Pavel, și nimic nu trebuie să fie făcut cu nepăsare sau indiferență. Așa cum Dumnezeu ne-a înzestrat cu libertate, tot așa ne cheamă să o folosim în slujba binelui, a adevărului, a păcii și a dreptății.

Votul este o expresie a iubirii față de aproapele, de familie, de neam și de Biserică. Nu votăm doar pentru noi, cei de astăzi, ci pentru copiii și nepoții noștri, pentru generațiile care vor urma, cărora le lăsăm moștenire atât valorile, cât și condițiile în care vor trăi. O țară drept organizată, condusă de principii creștine sănătoase, este o temelie pe care ne putem crește familiile și ne putem păstra credința, tradiția, cultura și identitatea românească.