NATO își reconfirmă susținerea pentru R. Moldova6Foto3Video© realitatea.md

NATO își reconfirmă susținerea pentru R. Moldova

, 10 știri, 4 vizualizări

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, l-a primit joi pe prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, la sediul NATO. El a lăudat parteneriatul de 30 de ani dintre NATO și Republica Moldova și a cerut Rusiei să își retragă trupele de pe teritoriul Moldovei, arată un comunicat al Alianței Nord-Atlantice, preluat de News.ro.

Moscova continuă să exercite presiuni asupra Republicii Moldova", a declarat secretarul general al NATO, menționând inclusiv șantajul energetic și dezinformarea folosite „cu scopul de a vă destabiliza societatea și de a vă submina democrația", după cum i-a spus Stoltenberg lui Dorin Recean.

„Moldova a răspuns condamnând agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei și întărindu-și reziliența și securitatea internă. NATO susține pe deplin suveranitatea și integritatea teritorială a Moldovei și cerem Rusiei să își retragă forțele de pe teritoriul vostru. Puteți conta în continuare pe asistența noastră”, a afirmat Stoltenberg în declarațiile comune de presă cu premierul Dorin Recean.

Moscova continuă să facă presiuni asupra Rep. Moldova
Jens Stoltenberg,
NATO cere retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii…