Novak Djokovic cîștigă Wimbledon pentru a șaptea oară3Foto© unimedia.info

Novak Djokovic cîștigă Wimbledon pentru a șaptea oară

, 4 știri, o vizualizare

Partida, una în care a „plouat” cu ași, a durat un pic mai mult de trei ore, sîrbul reușind 15 ași, iar australianul nu mai puțin de 30. Ambii jucători au avut cîte 7 duble greșeli.

Novak Djokovic (35 de ani) și Nick Kyrgios (27 de ani) s-au întîlnit pentru prima dată la All England Club și pentru a treia oară în carieră. Australianul cîștigase întîlnirile lor anterioare (ambele în 2017 și ambele pe hard) fără să cedeze vreun set și fără să-și cedeze serviciul. Dar Djokovic a avut un avantaj clar în ceea ce privește experiența în meciurile de mare miză. În plus, sîrbul mai avea și o miză personală: Kyrgios vine din țara care la începutul acestui an nu i-a permis lui Djokovic să joace la Australian Open și l-a trimis acasă, pentru că nu era vaccinat.

Așa cum se știe, Kyrgios a ajuns în finală beneficiind de retragerea, în semifinale, a spaniolului Rafael Nadal, care a acuzat o accidentare în zona abdominală. Pentru temperamentalul Kyrgios a fost prima finală a unui turneu de Mare Șlem în care a ajuns.