Numărul internaților la Centrul COVID-19 de la Moldexpo este în creștere5Foto© publika.md

Numărul internaților la Centrul COVID-19 de la Moldexpo este în creștere

, 9 știri, 7 vizualizări

Numărul persoanelor internate la Centrul COVID-19 de la Moldexpo este în creștere. Doar în ultimele 24 de ore, au fost internate 128 de persoane cu suspecție la noul coronavirus. Despre aceasta anunță ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, care a efectuat o vizită la Centru, transmite IPN.

Potrivit ministrei, a fost majorat numărul paturilor pentru pacienții suspecți. Zona verde a fost extinsă cu 50 de paturi. „Totodată, vom suplimenta și numărul lucrătorilor medicali, care vor fi detașați din cadrul instituțiilor medico-sanitare municipale. În acest moment activează 98 de lucrători medicali, repartizați pe ture”, precizează ministra.

Începând cu 10 aprilie, când a fost inițiată activitatea Centrului Covid 19, au fost internați peste 7 600 de pacienți. „Zilnic adaptăm măsurile de răspuns la situația epidemiologică, însă venim cu rugămintea și îndemnul repetat către populație să respecte măsurile de protecție, să evite locurile aglomerate, piscinele și vacanțele”, mai menționează Viorica Dumbrăveanu într-o postare pe Facebook.