Olesea Stamate: Declarațiile privind ridicarea imunității judecătorilor sunt periculoase© tribuna.md

Olesea Stamate: Declarațiile privind ridicarea imunității judecătorilor sunt periculoase

, 4 știri, 5 vizualizări

Olesea Stamate, președintele Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului, în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la Realitatea Live, a declarat că Procuratura Anticorupție (PA) și Centrul Național Anticorupție (CNA) vor lucra separat și astfel „noi nu vom mai putea auzi acuzații reciproce din partea acestor 2 instituții, informează TRIBUNA.

Totodată, deputata a comentat mai multe declarații făcute de Veronica Dragalin, șefa PA, ieri, în cadrul conferințe de presă cu ocazia unui an de mandat.

Fiind întrebată dacă procurorii ar trebui să desfășoare măsuri speciale de investigații, Olesea Stamate: „Din punctul meu de vedere, procurorii nu trebuie să desfășoare măsuri speciale de investigații. Aici este o diferență foarte clară între roluri, da, deci organul de investigație desfășoară măsuri speciale de investigații, iar rolul procurorului este de a verifica legalitatea desfășurării măsurilor. În cazul în care procurorul  desfășoară măsuri speciale, atunci cine verifică pe perioada urmăririi penale?…”.