Parlamentari din Republica Moldova și România propun instituirea Departamentului pentru integrarea Republicii Moldova în UE2Foto© zdg.md

Parlamentari din Republica Moldova și România propun instituirea Departamentului pentru integrarea Republicii Moldova în UE

, 6 știri, 4 vizualizări

Parlamentari din R. Moldova și România propun instituirea Departamentului pentru integrarea R. Moldova în Uniunea Europeană. O rezoluție privind susținerea integrării R. Moldova în UE a fost adoptată marți, 28 martie, în cadrul celei de-a IX-a Reuniuni a Comisiei Comune pentru Integrare EuropeanăEuropeanăEuropeană dintre Parlamentul R. Moldova și Parlamentul României. Reuniunea a avut loc la Chișinău.

Departamentul urmează să activeze în subordinea Parlamentului României și să ofere consultanță Parlamentului R. Moldova și altor instituții de la Chișinău în vederea accelerării ritmului reformelor interne necesare aderării la Uniunea Europeană.

Partea moldavă a Comisiei Comune salută „sprijinul politic continuu al României la Bruxelles și disponibilitatea de a oferi expertiză pe integrare europeană instituțiilor noastre”.