Parlamentul a decis: Membrii partidelor politice declarate neconstituționale nu vor putea fi aleși pe o perioadă de la trei la cinci ani9Foto1Video© publika.md

Parlamentul a decis: Membrii partidelor politice declarate neconstituționale nu vor putea fi aleși pe o perioadă de la trei la cinci ani

, 15 știri, 8 vizualizări

Membrii partidelor politice declarate neconstituționale nu vor putea fi aleși pe o perioadă de la trei la cinci ani de la pronunțarea hotărârii Curții Constituționale (CC). Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost votat în a doua lectură luni, 31 iulie, de Parlament.

Inițiativa legislativă a fost elaborată de un grup de deputați PAS în contextul ajustării cadrului normativ intern referitor la lichidarea partidelor politice, după ce CC a emis o hotărâre prin care a declarat Partidul Politic „Șor” neconstituțional și l-a dizolvat.

Proiectul de lege mai conține prevederea că atributele partidelor declarate neconstituționale nu vor putea fi utilizate de către alte partide politice, blocuri electorale sau alți concurenți electorali.