Participanții cu cele mai bune rezultate la Marea Dictare Națională au fost premiați în cadrul unei ceremonii festive3Foto© zdg.md

Participanții cu cele mai bune rezultate la Marea Dictare Națională au fost premiați în cadrul unei ceremonii festive

, 7 știri, 0 vizualizări

Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun a făcut publice rezultatele Marei Dictări Naționale la care au participat 1800 de doritori. Potrivit ministrului, doar cinci persoane au luat nota maximă și este vorba despre: Ludmila Motricala, profesoară, Natalia Cojocaru, cadru didactic, Angelica Tonu, juristă, Victoria Burca, studentă și Măriuța Nistor, jurnalistă.

De asemenea, potrivit ministerului,  au fost premiați și alți 122 de participanți, care au obținut nota 9. Raportat la numărul de participanți, Rezultatele Marei Dictări Naționale relevă un indicator trist, că peste 90 % din participanți stau prost cu gramatica.

" Dictările au fost evaluate de o comisie, constituită din 15 profesori universitari, doctori habilitați și doctori în filologie. S-a evaluat cunoașterea regulilor ortografice și de punctuație, precum și cerințele organizării estetice a textului în pagină, scrisul lizibil și cu acuratețe" a mai precizat ministrul.