PAS a devenit membru asociat al Partidului Popular European2Foto© realitatea.md

PAS a devenit membru asociat al Partidului Popular European

, 5 știri, 3 vizualizări

„Tocmai am votat, în Adunarea Politică a Partidului Popular EuropeanEuropeanEuropean (PPE), să promovăm Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) din Republica Moldova, de la statutul de membru observator, la cel de membru asociat al PPE, notează tvrmoldova.

Ca membru asociat al Partidului Popular European, PAS va avea drept de vot în interiorul PPE, va face parte din toate structurile partidului și va putea să participe la deciziile importante ale celei mai mari familii politice europene”, a declarat Mureșan, citat într-un comunicat de presă, potrivit G4Media.

PAS, fondat de actuala președintă a Republicii Moldova, Maia Sandu, deține majoritate absolută în Parlamentul de la Chișinău și susține de doi ani o guvernare pro-europeană și pro-reforme, arată acesta. În timpul guvernării PAS, Republica Moldova a obținut statutul de stat candidat la Uniunea Europeană și a implementat reforme importante pentru beneficiul oamenilor, inclusiv în domenii-cheie, precum administrație publică și justiție.