Pe 1 iunie va fi organizat un marș în susținerea parcursului european al Republicii Moldova3Foto© n4.md

Pe 1 iunie va fi organizat un marș în susținerea parcursului european al Republicii Moldova

, 8 știri, 5 vizualizări

Pe data de 1 iunie, în capitală va fi organizat un marș al tinerilor de susținere a parcursului european al Republicii Moldova. Despre aceasta a anunțat deputatul Eugeniu Sinchevici, care a precizat că la eveniment deja s-au alăturat 13 organizații de tineret. „În aceste zile se scrie istorie. Pe data de 20 octombrie va avea loc referendumul care va decide soarta acestei țări. Noi invităm tinerii să facă parte din scrierea acestei istorii, a declarat deputatul într-o conferință de presă susținută în fața Parlamentului, transmite IPN.

Eugeniu Sinchevici a menționat că marea majoritate a tinerilor din Republica Moldova susține integrarea europeană. „Este bine să vedem câți noi suntem de fapt și să arătăm tuturor celorlalți cât de mulți suntem. Noi vrem să atragem atenția asupra noastră. Astfel de marșuri sunt bune pentru a porni o discuție, pentru ca oamenii să analizeze care sunt preferințele acestei țări.

Și este bine ca absolut toți cei care vor merge la vot pe 20 octombrie și vor avea în fața lor alegerea între un viitor prosper și european al Republicii Moldova sau rămânerea într-o zonă neutră, afiliată mai degrabă estului, este bine ca fiecare să înțeleagă că majoritatea tinerilor ai acestei țări susțin integrarea europeană”, a mai spus parlamentarul.