Percheziții în nordul țării: De ce au fost reținuți cinci polițiști6Foto1Video© realitatea.md

Percheziții în nordul țării: De ce au fost reținuți cinci polițiști

, 6 știri, 21 vizualizări

Cinci polițiști ai Direcției de Patrulare Nord au fost reținuți marți, 6 februarie, în urma unor percheziții desfășurate de Centrul Național Anticorupție (CNA), sub conducerea procesuală a procurorilor de la Procuratura municipiului Bălți. Oamenii legii sunt bănuiți de pretindere și primire de mijloace financiare de la șoferi pentru a nu documenta încălcările regulamentului circulației rutiere comise de aceștia, conform unui comunicat de presă emis de CNA.

Ofițerii CNA, cu sprijinul conducerii INSP și a Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA), în comun cu procurorii din cadrul Procuraturii mun. Bălți, au desfășurat 17 percheziții în automobilele de serviciu și personale ale angajaților INSP, dar și la domiciliile persoanelor implicate în comiterea infracțiunilor menționate. În urma acțiunilor de urmărire penală au fost reținuți 5 bănuiți.

Cauza penală a fost pornită în baza „bănuielii rezonabile” că ofițeri ai Serviciului patrulare Rîșcani, Dondușeni și Drochia din cadrul Direcției Patrulare Nord a Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) ar fi pretins și primit bani de la un conducător auto pentru a nu-l trage la răspundere pe o cauză contravențională. Ulterior, în urma măsurilor speciale de investigații au mai fost pornite 17 cauze penale în baza „bănuielii rezonabile” că ar fi fost săvârșite infracțiunile prevăzute de art. 324 Cod penal – „corupere pasivă”.