Percheziții într-un dosar în care este vizată o companie de construcții și funcționari ai Primăriei capitalei8Foto© realitatea.md

Percheziții într-un dosar în care este vizată o companie de construcții și funcționari ai Primăriei capitalei

, 13 știri, 4 vizualizări

Centrul Național Anticorupție și procurorii municipiului Bălți au efectuat percheziții într-un dosar privind contrabanda cu valută și curupția. Sunt vizați funcționari din cadrul Primăriei Capitalei, o companie de construcții, angajați ai Inspecției Naționale de Supraveghere Tehnică (INST) și un avocat.

Conform ofițerilor anticorupție, directorul unei companii de construcție este cercetat pentru oferirea de remunerații ilicite unor funcționari ai Primăriei municipiului Chișinău, unor responsabili de la INST și din cadrul Agenției Servicii Publice. În schimb, agentul economic ar fi primit acte permisive sau decizii favorabile pentru construirea unor imobile în capitală și în suburbii.

„Potrivit materialelor cauzei, s-a stabilit că, directorul agentului economic vizat ar fi avut multiple discuții și întrevederi cu agenți economici și cu  persoane cu atribuții de eliberare a actelor permisive și verificare a lucrărilor de construcție din cadrul Primăriei mun.