Percheziții la Chișinău, Ialoveni și Comrat, într-un dosar de fraudare a procesului de obținere a permiselor auto5Foto© realitatea.md

Percheziții la Chișinău, Ialoveni și Comrat, într-un dosar de fraudare a procesului de obținere a permiselor auto

, 8 știri, 7 vizualizări

Copii ale actelor de identitate, cu sume de bani atașate, înscrisuri de ciornă și dispozitive de stocare a informațiilor. Sunt printre lucrurile ridicate de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) în urma descinderilor din dimineața zilei de miercuri, 24 iulie curent. Percheziții au avut loc la sediile unor școli auto din Chișinău, Ialoveni și Comrat, dar și la domiciliile și autoturismele bănuiților.

„Potrivit probelor administrate, bănuiții ar fi pus în funcțiune o schemă de fraudare a procesului de eliberare a permiselor auto contra unor remunerații ilicite. În fapt, intermediarii susțineau că ar avea influență asupra membrilor comisiilor de examene din cadrul Secțiilor de înmatriculare a transportului și calificarea conducătorilor auto ale Agenției Servicii Publice (ASP) și că îi poate determina să faciliteze procesul de susținere a probelor teoretice și practice.

De asemenea, solicitanților li se asigura și certificatele medicale contra cost, cu omiterea prezenței fizice a persoanei, dar și certificatele de absolvire a cursurilor teoretice și practice la școlile auto. Astfel, în cadrul urmăririi penale și a investigațiilor întreprinse de CNA, s-a constatat că pentru întregul proces de obținere a permiselor auto erau pretinse în medie sume de 1000 de euro”, se menționează într-un comunicat al CNA.