Percheziții la mai mulți polițiști, implicați în organizarea migrației ilegale din Ucraina2Foto© realitatea.md

Percheziții la mai mulți polițiști, implicați în organizarea migrației ilegale din Ucraina

, 4 știri, 8 vizualizări

În dimineața zilei de 21.11.2023, ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, în comun și sub conducerea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), au descins cu percheziții la domiciliile mai multor persoane, inclusiv angajați ai MAI, din raioanele Comrat și Taraclia, suspectați în crearea unui grup criminal organizat specializat în migrația ilegală a bărbaților ucraineni, din țara de origine către țările UE.

Acțiunile procesuale au fost desfășurate în cadrul unei cauze penale, pornite în baza prevederilor art. 362/1 alin. (3) lit.

a) din Codul penal al Republicii Moldova, (organizația migrației ilegale, săvârșite de un grup criminal organizat) în cadrul căreia în perioada lunii august 2023 până în prezent, au fost documentate acțiunile ilegale ale membrilor grupului criminal organizat din care făceau parte cetățeni ai Republicii Moldova, cetățeni ucraineni, precum și angajați din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF), Inspectoratului General de Migrație (IGM) și Inspectoratului General al Poliției (IGP).