Percheziții la un call-centru din capitală8Foto© zdg.md

Percheziții la un call-centru din capitală

, 10 știri, 15 vizualizări

Șeful Inspectoratului de Poliției Botanica, Sergiu Rusu, este cel care a denunțat mita de 20 de mii de dolari, taxă de protecție. Banii au fost propuși de un cetățean al Ucrainei pentru ca Rusu să-i scutească afacerea de eventualele controale efectuate de către instituțiile statului, scrie pulsmedia.md, citând surse. Informația a fost confirmată și de sursele ZdG.

Anterior, reprezentanții Centrului Național Anticorupție (CNA) au anunțat că un cetățean al Ucrainei este vizat într-un dosar de corupere activă, fiind reținut pentru o perioadă de 72 de ore. Acesta a fost denunțat de șeful unui inspectorat de poliție din municipiul Chișinău după ce i s-ar fi propus 20 de mii de dolari.

Potrivit materialelor urmăririi penale, începând cu luna aprilie 2024, un grup de persoane, printre care doi cetățeni ai Ucrainei, aflându-se în municipiul Chișinău, au organizat coruperea șefului unui inspectorat de poliție din capitală, în schimbul oferirii protecției activității ilicite de prestare a serviciilor în domeniul „call-center”.