Peste 60 la sută dintre moldoveni nu au mers în vacanță în ultimii doi ani4Foto© realitatea.md

Peste 60 la sută dintre moldoveni nu au mers în vacanță în ultimii doi ani

, 6 știri, 0 vizualizări

Peste 60 la sută dintre moldoveni nu au mers în vacanță în ultimii doi ani, nici măcar pentru a se odihni acasă. Datele au fost prezentate de expertul în economie, Veaceslav Ioniță. În același timp, statisticile arată că doar peste trei la sută din moldoveni își permit să călătorească de câteva ori pe an.

VEACESLAV IONIȚĂ, expert în economie: „61 la sută, doi ani de zile, au spus că nu au fost și nici nu planifică să meargă în vacanță. După aceasta avem 18,9 procente din persoane care o dată la doi ani, cel puțin undeva, dar se duc. 16,2 la sută spun că anual merg undeva în vacanță, iar 3,5 procente din populație, în fiecare an, merg de câteva ori în vacanță.”

Analizând datele pe grupe de vârstă, expertul a menționat că 84 la sută dintre cei cu vârsta peste 60 de ani nu au fost și nu planifică vacanțe, iar în rândul tinerilor cu vârste între 18-29 de ani,  peste 55 la sută nu au avut planuri de călătorie. În același timp, persoanele cu studii medii incomplete sau fără studii au cele mai ridicate procente de neparticipare la vacanțe, aproape 88 la sută.