Plăcinte cu grăsimi vegetale în loc de brânză: Cum mint producătorii oamenii7Foto© publika.md

Plăcinte cu grăsimi vegetale în loc de brânză: Cum mint producătorii oamenii

, 11 știri, 6 vizualizări

În rezultat s-a stabilit că o mare parte din agenți economici apelează la practici comerciale înșelătoare la etichetarea plăcintelor expuse spre comercializare.

"În calitate de umplutură se utilizează un produs alimentar pe bază de grăsimi vegetale compus din ulei de palmier hidrogenat, ulei de soia, ulei de floarea soarelui cu adaos de lapte degresat, care după consistență doar imită brînza proaspătă de vaci. În aceste cazuri, au fost prelevate probe atît de umplutură cît și de plăcinte expuse spre comercializare. Rezultatele încercărilor de laborator a umpluturii au scos în evidență un aspect îngrijorător:

În unele cazuri, conținutul de acizi grași trans în umplutură este excesiv de ridicat, și anume 51g/100g de grăsime, cantitate ce depășește de peste 25 ori limita stabilită la nivel European (2g/100g de grăsime). În plăcinte cel mai înalt conținut de acizi grași trans constatat, constituie 23 g/100g de grăsime, care la fel depășește nivelul European de 2g/100g.