Polonia livra arme Ucrainei, în baza contractelor deja semnate8Foto© deschide.md

Polonia livra arme Ucrainei, în baza contractelor deja semnate

, 10 știri, 7 vizualizări

„În legătură cu întrebările despre livrările de arme, aș dori să vă informez că Polonia doar efectuează livrările de muniții și armament convenite anterior, inclusiv pe cele rezultate din contracte semnate cu Ucraina”, a spus purtătorul de cuvânt al guvernului polonez, Piotr Muller, citat de digi24.ro

Printre aceste angajamente se află cel mai mare contract extern încheiat de industria de apărare poloneză după 1989 - livrarea de obuziere Krab. De asemenea, Muller a criticat Kievul, spunând că Ucraina a făcut recent o serie de „gesturi diplomatice și declarații care sunt absolut inacceptabile”. Anterior, au existat speculații legate de comentariile premierului Morawiecki despre livrările de arme către Kiev, pe fondul disputei privind interdicția decisă de Polonia asupra importurilor de cereale provenite din Ucraina.

În timpul interviului pentru Polsat News, șeful executivului polonez a fost întrebat dacă țara sa va continua să sprijine Ucraina cu arme și ajutor umanitar în pofida disputei legate de cereale. „Deja nu mai transferăm niciun fel de arme către Ucraina, dar ne echipăm cu cele mai moderne arme”, a răspuns Mateusz Morawiecki. El a subliniat că Polonia își sporește masiv comenzile pentru arme și că forțele armate poloneze vor trebuie să fie modernizate astfel încât Polonia să aibă una dintre cele mai puternice armate terestre din Europa.

Nu mai transferam niciun fel de arme in Ucraina
Mateusz Morawiecki,
Polonia nu mai vrea sa livreze arme Ucrainei, dar vrea sa devina „una…