Premierul Natalia Gavrilița s-a întâlnit cu participanții la cea de-a X-a ediție a Programului DOR3Foto© gov.md

Premierul Natalia Gavrilița s-a întâlnit cu participanții la cea de-a X-a ediție a Programului DOR

, 4 știri, 2 vizualizări

Copiii stabiliți în Franța, Iordania, Italia și Grecia, au menționat că revin în Republica Moldova în fiecare vară și participă la tabăra DOR pentru a fi mai aproape de cultura și tradițiile țării lor de baștină. De asemenea, aceștia reprezintă țara noastră la nivel internațional, participând la întâlnirile asociațiilor de tineret, concursuri și competiții sportive.

În context, premierul a apreciat aportul adus la promovarea imaginii țării noastre peste hotare, accentuând și importanța menținerii, în pofida distanței, a unei legături strânse cu Republica Moldova. „Avem libertatea de a pleca din țară și de a reveni înapoi acasă, dar cel mai important este să menținem relația cu Republica Moldova. Vă mulțumesc că păstrați tradițiile, învățați limba română, chiar dacă v-ați născut în altă țară, și reprezentați țara noastră peste hotare. Sunteți adevărați ambasadori ai Republicii Moldova în străinătate”, a spus Natalia Gavrilița.

Șefa Executivului a povestit despre experiența sa în diasporă, iar, fiind întrebată despre visul său din copilărie, a menționat că mereu și-a dorit să fie implicată în procesul de dezvoltare a Republicii Moldova. „Mereu am visat să pot contribui la schimbările din țara noastră, să pot reprezenta Republica Moldova cu demnitate și să iau decizii care vor îmbunătăți viața oamenilor.