Premierul României: E necesar ca Republica Moldova să primească un răspuns favorabil la aspirațiile sale europene3Foto© deschide.md

Premierul României: E necesar ca Republica Moldova să primească un răspuns favorabil la aspirațiile sale europene

, 6 știri, 27 vizualizări

Premierul României, Nicolae Ciucă, a pledat joi, 28 aprilie, la reuniunea organizată de Biroul Grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, pentru acordarea de sprijin R. Moldova, „care este profund afectată nu doar de criza energetică, ci și de criza refugiaților din Ucraina”. „Este necesar ca R. Moldova să primească un răspuns favorabil la aspirațiile sale europene”, a mai transmis prim-ministrul, scrie Digi 24.

„Am participat astăzi (joi – n.r.), printr-o intervenție video, la reuniunea organizată de Biroul Grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, pe tema impactului crizei din Ucraina asupra regiunii și a Europei. Am făcut o evaluare pragmatică asupra situației de securitate, cu accent pe importanța sprijinirii Ucrainei din punct de vedere politic, economic și militar.

Am subliniat, totodată, contribuția consistentă realizată de România în susținerea cetățenilor ucraineni, prin sprijinul acordat refugiaților care sosesc din zona de conflict, dar și prin asistența umanitară și de urgență oferită”, susține Nicolae Ciucă.