Președinta unei fundații din Chișinău, condamnată la 8 ani de închisoare, pentru escrocherie și trafic de influență2Foto© realitatea.md

Președinta unei fundații din Chișinău, condamnată la 8 ani de închisoare, pentru escrocherie și trafic de influență

, 5 știri, 7 vizualizări

Cauzele penale au fost inițiate în 2017 de către Centrul Național Anticorupție, pe baza unui denunț. Conform acestuia, în 2014, inculpata a obținut prin înșelăciune și abuz de încredere suma de 500 de euro de la denunțătoare, sub pretextul unui împrumut pentru perfectarea unor documente la Primăria Chișinău, în vederea înstrăinării unui teren. În același timp, ea a obținut ilicit suma de 38.000 de euro de la aceeași persoană, fără intenția de a restitui banii.

În 2015, sub pretextul influenței asupra magistraților din cadrul Curții Supreme de Justiție, inculpata a extorcat și a primit suma de 3.000 de euro de la denunțătoare, cu scopul de a influența magistrații să adopte o decizie favorabilă în cadrul unui litigiu civil, în care era implicat fiul denunțătoarei.

După mai bine de doi ani de judecată, instanța a recunoscut-o vinovată de comiterea infracțiunii de escrocherie, stabilindu-i o pedeapsă cu închisoare pe un termen de opt ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis pentru femei. De asemenea, i s-a interzis să ocupe funcții de administrare a bunurilor altor persoane pe un termen de cinci ani.