Președintele Uniunii Chinologice din Moldova, cercetat penal de CNA pentru sustragerea a circa 17 milioane de lei5Foto© curentul.md

Președintele Uniunii Chinologice din Moldova, cercetat penal de CNA pentru sustragerea a circa 17 milioane de lei

, 7 știri, 4 vizualizări

Ofițerii Centrului Național AnticorupțieAnticorupțieAnticorupție și procurorii mun. Chișinău au desfășurat astăzi percheziții în cadrul unei cauze penale în care este vizat președintele AO ”Uniunea Chinologică din Moldova”. Acesta este bănuit că ar fi sustras de la participanții la diferite expoziții naționale și internaționale circa 17 milioane de lei.

Urmărirea penală a fost începută în temeiul unei bănuieli rezonabile privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de art.190 alin.(6) din Codul penal.

Potrivit materialelor administrate în cadrul procesului penal rezultă o bănuială rezonabilă că, în perioada 2019-2024, președintele AO ”Uniunea Chinologică din Moldova”, organizând expoziții naționale și internaționale de câini, prin intermediul AO „Centrul Chinologic UCM”, prin abuz de încredere și inducere în eroare a sustras mijloace bănești în cuantum de 16 830 000 de lei.