Prima moldoveancă din diaspora care a votat la prezidențiale și referendum: a călătorit 1300 de km pentru a-și exercita dreptul6Foto© zdg.md

Prima moldoveancă din diaspora care a votat la prezidențiale și referendum: a călătorit 1300 de km pentru a-și exercita dreptul

, 10 știri, 4 vizualizări

Ludmila Vizdoagă este prima moldoveancă care a votat la alegerile prezidențiale și la referendumul privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană din 20 octombrie, anunță reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe (MAE) într-un comunicat.

Ludmila este stabilită de mai mulți ani în Republica Coreea și a călătorit nu mai puțin de 1300 de km din Daejeon, orașul unde este stabilită, până la Seul și de acolo la Tokio, doar pentru a-și face datoria de cetățeană.

„Dedicarea ei ne amintește că fiecare vot contează, indiferent cât de departe ne aflăm. Moldova are nevoie de vocea fiecărui cetățean, oriunde s-ar afla. Mulțumim, Ludmila, pentru acest exemplu de spirit civic! Așteptăm conaționalii noștri din Japonia, Coreea și regiunea Asiei de Est pentru participare la alegeri”, menționează reprezentanții MAE.