Prima reacție a lui Pavel Durov după arestarea sa în Franța2Foto© noi.md

Prima reacție a lui Pavel Durov după arestarea sa în Franța

, 8 știri, 8 vizualizări

Multimiliardarul născut în Rusia a spus că investigația asupra aplicației a fost surprinzătoare, deoarece autoritățile franceze au avut acces la o „linie fierbinte” la a cărei creare el a ajutat și ar fi putut contacta oricînd reprezentantul Telegram pentru UE. „Dacă o țară este nemulțumită de un serviciu de internet, practica stabilită este de a începe o acțiune legală împotriva serviciului în sine”, a scris el.

„Folosirea legilor din era pre-smartphone-ului pentru a acuza un CEO de infracțiuni comise de terți pe platforma pe care o administrează este o abordare greșită”, consideră Durov. Telegram, a spus el, nu a fost perfect, dar a negat orice abuz asociat cu aplicația. „Dar afirmațiile din unele mass-media că Telegram este un fel de paradis anarhic sînt absolut neadevărate”, a scris Durov, care a adăugat: „În fiecare zi eliminăm milioane de postări și canale dăunătoare”.

El a fost acuzat de justiția franceză pentru că ar fi permis activități criminale în aplicația de mesagerie, dar a evitat să fie ținut în închisoare înainte de judecarea cazului său, achitînd o cauțiune de 5 milioane de euro. A fost eliberat cu condiția să se prezinte la o secție de poliție de două ori pe săptămînă și să rămînă în Franța.