Primăria Craiova anunță finalizarea unui proiect unic în Europa, în cadrul Conferinței România Inteligentă7Foto© antena3.ro

Primăria Craiova anunță finalizarea unui proiect unic în Europa, în cadrul Conferinței România Inteligentă

, 7 știri, 14 vizualizări

Proiectul prin care oamenii din Craiova, dar și din jurul municipiului vor avea la robinet direct apă de izvor a fost finalizat. După mulți ani, multe negocieri și schimbări de legislație, totul a fost posibil într-un final atunci când autoritățile locale au colaborat.

A fost nevoie de munca a două consilii județene și a primarului municipiului Craiova să se construiască 123 de kilometri de conductă care să aducă apă pură, de la poalele muntelui, direct în localități. Recepțiile au fost făcute în mare parte, iar de la anul, oamenii se vor putea bucura de una dintre cele mai pure ape din România.

Cel mai mare proiect pe fonduri europene în domeniul resurselor de apă din România a fost finalizat după mai bine de 10 ani. A fost nevoie de o colaborare strânsă între autoritățile locale, de la primării, consilii locale până la consilii județene pentru ca apa de izvor, adusă direct de la poalele muntelui, să ajungă direct în casele craiovenilor, dar și a mai multor locuitori din Dolj și Gorj.