Sediul CEC a fost vandalizat cu ouă și vopsea: Doi frați din Criuleni, afiliați fugarului Ilan Șor, reținuți2Foto1Video© radiochisinau.md

Sediul CEC a fost vandalizat cu ouă și vopsea: Doi frați din Criuleni, afiliați fugarului Ilan Șor, reținuți

, 5 știri, 3 vizualizări

PCCOCS anunță totul s-a întâmplat în prima săptămână a lui septembri. Sediul CEC a fost vandalizat, atât în timpul protestului, cât și în noaptea zilei din data de 7 spre 8 septembrie, când intrarea instituției a fost vandalizată cu vopsea.

Cei doi bănuiți, împreună cu organizatorul, care la moment este căutat de poliție, au racolat 17 tineri din Criuleni, care au primit instrucțiuni pe un grup de Telegram. Aceștia conlucrează cu ancheta și au povestit că pentru participare la protestul care a durat aproximativ o oră li s-au promis a câte 50 de dolari. Totodată, aceștia ar fi primit ouă care le-au aruncat spre sediul instituției, pentru asta li s-a promis un bonus de o mie de lei. În final, însă, acestora le-au fost achitate doar sume de 500-600 lei.

„Încălcările comise sunt investigate de procurorii PCCOCS de comun cu ofițerii INI în contextul în care organizatorul acestor acțiuni de destabilizare ar fi fost remunerați cu 20.000 lei, iar lunar sunt salarizați prin aplicația mobilă „PSB” a unei bănci din Rusia”, precizează poliția.