Principalul suspect în cazul omorului tinerei din Orhei, Gheorghe Cotorobai, în fața magistraților. Va fi audiat primul martor© unimedia.info

Principalul suspect în cazul omorului tinerei din Orhei, Gheorghe Cotorobai, în fața magistraților. Va fi audiat primul martor

, 4 știri, 23 vizualizări

Astăzi a fost ședința de judecată în cazul omorului Anei-Maria. Principalul suspect Gheorghe Cotorobai a fost escortat în fața judecătorilor. La ședință este prezentă și mama tinerei de 19 ani, dar și avocații acesteia.

În cadrul ședinței de astăzi a început examinarea în fond a dosarului, după ce mai bine de patru ședințe au fost amânate din diverse motive. Judecătorul a decis că ședințele vor fi închise la solicitarea procurorului, astfel, jurnaliștii nu au acces în interior. În același timp, în cadrul ședinței au fost audiați patru martori, în total până acum au fost audiați nouă martori.

Potrivit procurorilor, în luna aprilie, Gheorghe Cotorobai a rapit-o prin înșelăciune pe tânăra de 19 ani, care aștepta transportul într-o stație din Orhei. A plasat-o în portbagajul mașinii, apoi a dus-o la el acasă, la Telenești, unde a violat-o. A doua zi, învinuitul a dus-o pe tânără într-o pădure, unde a ucis-o în bătaie. Ana-Maria a fost găsită după o săptămână de căutări. Expertiza judiciară a arătat că suspectul nu avea probleme psihice.

Violența asupra femeilor reprezintă o problemă foarte gravă în Republica Moldova
Maia Sandu,
Audieri în Parlament, după omorul Anei-Maria: Noțiunea de femicid ar…