Procuratura Anticorupție a avansat în ”dosarul Răducanu”2Foto© unimedia.info

Procuratura Anticorupție a avansat în ”dosarul Răducanu”

, 6 știri, 12 vizualizări

La 12 iunie 2024, în rezultatul examinării informațiilor obținute din analiza unui telefon mobil și a altor probe examinate în cardul unui proces penal, Procuratura Anticorupție a inițiat o cauză penală pentru investigarea unei presupuse acțiuni ilegale de corupere activă (infracțiune prevăzută la art. 325 alin. (3) lit. b) din Codul penal).

Amintim că, la 30 aprilie 2024, Procuratura Anticorupție a inițiat un proces penal cu privire la circumstanțele unei pretinse acțiuni ilegale manifestată prin corupere activă și mai exact faptul că, pentru o sumă de bani, mai multe persoane care au activat în sistemul judecătoresc, al procuraturii și al avocaturii ar fi acordat asistență unor persoane fizice pentru diverse activități.

Investigațiile în cadrul procesului penal au relevat o bănuială rezonabilă că, în perioada 2013 – 2014, persoane fizice, acționând în interesul unui grup criminal organizat, au încercat să atragă persoane cu funcții de demnitate publică, inclusiv judecători, din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, Curții Supreme de Justiție și Curții Constituționale, în activități ilegale, cu scopul de a favoriza interesele grupului criminal în detrimentul unei justiții corecte.