PSRM cere demisia ministrului Agriculturii3Foto© tv8.md

PSRM cere demisia ministrului Agriculturii

, 5 știri, 5 vizualizări

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a organizat un protest în fața Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare din Moldova, împotriva majorării prețurilor la produsele alimentare. PSRM a cerut demisia ministrului Agriculturii. „Ministerul nu protejează agricultorii, cetățenii, nu are nicio strategie în domeniu. Securitatea alimentară a țării este pusă în pericol din cauza lipsei acțiunilor”. Declarația a fost făcută de deputatul socialist, Radu Mudreac, vicepreședintele comisiei parlamentare agricultură și industrie alimentară.

Deputatul a menționat că lipsa acțiunilor din partea ministerului în condițiile majorării prețurilor la produsele de primă necesitate, pune în pericol sănătatea populației.

”Ministerul este direct responsabil de securitatea alimentare și formarea prețurilor. Ministerul nu protejează agricultorii, cetățenii, nu are nicio strategie în domeniu. Nu doresc să reglementeze prețurile, nu vin cu nicio pârghie. Nu se poate într-o țară agrară să nu ai produse în țară. Prețurile cresc considerabil la pâine, lactate, ministerul nu a aplicat nicio pârghie să oprească creșterea. Ministerul și guvernul sunt responsabili direct de securitatea alimentară. De aceea, cerem demisia acestui ministru, împreună cu tot Guvernul”, a declarat deputatul.