Reforma justiției și lupta împotriva corupției, pe agenda discuțiilor ministrului Justiției cu coraportorii APCE pentru Republica Moldova4Foto© tribuna.md

Reforma justiției și lupta împotriva corupției, pe agenda discuțiilor ministrului Justiției cu coraportorii APCE pentru Republica Moldova

, 9 știri, o vizualizare

În mod special, oficialii s-au interesat de acțiunile de reformă a sistemului de justiție și luptă împotriva corupției, dar și despre prioritățile Ministerului Justiției pentru următoarea perioadă.

Ministrul Sergiu Litvinenco a informat coraportorii APCE despre implementarea mecanismului de pre-vetting, și anume despre începerea activității comisiei de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii și al Consiliului Superior al Procurorilor.

„Această evaluare este foarte importantă pentru justiție, deoarece va sta la baza curățării sistemului de judecători și procurori corupți și cu probleme de integritate. De aceea, contează foarte mult rezultatele și calitatea acestei evaluări.