Rezultatele summitului NATO pentru Ucraina2Foto© zdg.md

Rezultatele summitului NATO pentru Ucraina

, 4 știri, 2 vizualizări

Unul dintre subiectele-cheie ale reuniunii a fost consolidarea Ucrainei în cadrul războiului ruso-ucrainean, condițiile de invitare a țării în Alianță și multe altele.

NATO și-a reafirmat hotărîrea de a sprijini Ucraina în dezvoltarea unei forțe capabile să învingă în război astăzi și să descurajeze agresiunile împotriva sa în viitor. În acest scop, membrii Alianței s-au angajat să furnizeze Ucrainei o finanțare de bază minimă de 40 de miliarde EUR în următorul an și un nivel susținut de asistență pentru securitate.

Angajamentul acoperă costurile furnizării de echipamente militare, asistență și instruire Ucrainei.

În special, acesta acoperă: achiziționarea de echipamente militare pentru Ucraina; asistența materială acordată Ucrainei; costurile legate de întreținerea, logistica și transportul echipamentelor militare pentru Ucraina; costurile de formare militară pentru Ucraina; costurile operaționale legate de furnizarea de sprijin militar Ucrainei; investiții și sprijin pentru infrastructura de apărare și industria de apărare a Ucrainei; și contribuții la fondurile fiduciare NATO pentru Ucraina, inclusiv asistență neletală.

pe calea sa ireversibilă către integrarea totală euro-atlantică, inclusiv aderarea la NATO
Gitanas Nausėda,
Aliații NATO au ajuns la un acord asupra unei declarații finale a…