România cere la Bruxelles sancționarea oligarhilor pro-ruși din Republica Moldova6Foto© zdg.md

România cere la Bruxelles sancționarea oligarhilor pro-ruși din Republica Moldova

, 8 știri, 7 vizualizări

Mai mulți miniștri de externe ai statelor europene au cerut ca Uniunea Europeană să aplice sancțiuni pe numele oligarhilor ruși care încearcă să destabilizeze statul de drept și conducerile alese democratic din R. Moldova și Georgia, scrie Digi24 cu referire la politico.eu.

Ideea sancțiunilor a fost susținută și de ministrul de externe din Estonia, Urmas Reinsalu.

Potrivit Ministerului de Externe al României, șeful diplomației române, Bogdan Aurescu, a subliniat, înaintea participării la reuniunea miniștrilor afacerilor externe de la Bruxelles, „nevoia de a spori asistența UE pentru consolidarea rezilienței și securității R. Moldova și sprijinul general pentru avansarea procesului de aderare, dar și importanța stabilirii rapide a misiunii civile UE în domeniul securității interne în R. Moldova conform calendarului”.

Pe 12 martie, șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu, a declarat că Inspectoratul General al Poliției (IGP) a destructurat operațiunea planificată în timpul protestului anunțat de „Mișcarea Pentru Popor”, unde se intenționa „organizarea unor acțiuni de destabilizare și dezordini în masă”.