România donează 200 000 de cărți, în format fizic și digital, pentru reînnoirea stocurilor din toate bibliotecile din R. Moldova3Foto1Video© ziarulnational.md

România donează 200 000 de cărți, în format fizic și digital, pentru reînnoirea stocurilor din toate bibliotecile din R. Moldova

, 7 știri, 5 vizualizări

Peste 300 de biblioteci din Republica Moldova își vor reînnoi stocurile de carte în limba română după ce România a oferit țării noastre o donație de 100 000 de volume de carte în format fizic și tot atâtea în format digital. Aceasta este cea mai mare donație de carte pentru țara noastră. Cărțile au fost achiziționate de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României, în acest sens fiind cheltuite peste 15,5 milioane de lei.

Ceremonia de donare a cărților a avut loc astăzi în Piața Marii Adunări Naționale, acolo unde au ajuns ieri cele opt camioane care au transportat cărțile.

Secretarul de stat al DDRM, Adrian Dupu a declarat la eveniment că aceasta este cea mai mare donație de acest gen din ultimii 34 de ani pe care România o face Republicii Moldova, prin acest proiect fiind consolidată relația specială care există între cele două state.