România: Ministerul Apărării Naționale confirmă că o dronă rusească a survolat spațiul aerian românesc4Foto© moldova.europalibera.org

România: Ministerul Apărării Naționale confirmă că o dronă rusească a survolat spațiul aerian românesc

, 9 știri, 21 vizualizări

Locuitorii din Tulcea și Constanța au primit mesaj RO-Alert. Sistemul de supraveghere radar a identificat și urmărit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, traseul unei drone care a pătruns în spațiul aerian național și care a părăsit teritoriul nostru spre Ucraina. Ministerul Apărării a anunțat că a ridicat două avioane F-16 pentru a monitoriza traseul acesteia.

De asemenea, există indicii că bucăți dintr-o dronă ar fi căzut într-o zonă nelocuită din Periprava, iar forțele MApN fac cercetări. Reprezentanții MApN au anunțat că forțele ruse au reluat seria de atacuri cu drone asupra unor obiective civile și de infrastructură portuară din Ucraina, în dimineața zilei de 8 septembrie, în apropierea frontierei cu România.

Astfel, Centrul Național Militar de Comandă (nucleu) a notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurilor de alertare a populației din județele Tulcea și Constanța, fiind transmise, la ora 2.20 respectiv ora 2.38, mesaje RO-Alert.