S-a dat drept medic pe rețele sociale, pentru a obține poze intime cu copii; Un bărbat din Chișinău, cercetat2Foto© jurnal.md

S-a dat drept medic pe rețele sociale, pentru a obține poze intime cu copii; Un bărbat din Chișinău, cercetat

, 6 știri, 7 vizualizări

Un bărbat de 42 de ani, domiciliat în mun. Chișinău, este cercetat penal de ofițerii Direcției investigații infracțiuni informatice a INI, fiind suspectat de pornografie infantilă. Individul se dădea drept lucrător medical, pentru a obține poze intime cu copii.

Potrivit Poliției, în septembrie 2022, individul și-a creat un cont fals pe rețelele sociale și, prezentându-se ca fiind un lucrător medical, a contactat femei din familii social vulnerabile care au la întreținere copii. Sub pretextul acordării unui ajutor material (îmbrăcăminte), a solicitat și primit de la acestea imagini foto și video intime ale copiilor.

Poliția a efectuat percheziții la domiciliul suspectului și a ridicat telefonul mobil.

În urma examinării dispozitivului, oamenii legii au identificat mai multe materiale foto și video în care sunt reprezentați copii implicați în activități sexuale, precum și conversații purtate în aplicația de mesagerie, în care suspectul transmitea imaginile obținute către alți utilizatori.