Sacoșă plină cu bani, ridicată din Primăria Orhei; O angajată și un curier, care au legături cu un partid, reținuți7Foto1Video© realitatea.md

Sacoșă plină cu bani, ridicată din Primăria Orhei; O angajată și un curier, care au legături cu un partid, reținuți

, 15 știri, 24 vizualizări

Oamenii legii au ridicat peste 800.000 de lei după un raid în Primăria Orhei, urmare a informațiilor operative potrivit căreia membrii unui partid ar fi urmat să repartizeze sume mari de bani. O angajată din cadrul Primăriei Orhei și un bărbat din Găgăuzia, cu cetățenie rusă, au fost reținuți vineri, 2 februarie, de ofițerii INI și procurorii PCCOCS, potrivit Poliției.

„Funcționara și biroul acesteia au fost supuse percheziționării cu sprijinul angajaților „Fulger,” urmare a informațiilor operative potrivit căreia membrii unui partid ar fi urmat să repartizeze sume mari de bani, de proveniență dubioasă. Astfel, în safeul din birou a fost ridicată o sacoșă neagră cu peste 600.000 de lei în plicuri (cu a câte 20.000-50.000 lei/plic).

Totodată, dintr-unul din dulapurile biroului au fost ridicate și liste cu simpatizanți ai unui actual și ai unui fost partid, precum și înscrisuri de ciornă și telefonul funcționarei, care vor fi supuse cercetărilor”, menționează Poliția într-un comunicat.