Șapte partide au semnat o declarație privind condamnarea traseismului politic și așteaptă ca PAS să se alăture propunerii4Foto© realitatea.md

Șapte partide au semnat o declarație privind condamnarea traseismului politic și așteaptă ca PAS să se alăture propunerii

, 5 știri, 14 vizualizări

Șapte partide politice proeuropene au semnat Declarația Partidului Social Democrat European (PSDE) privind condamnarea traseismului politic. Este vorba despre Platforma Demnitate și Adevăr, Coaliția pentru Unitate și Bunăstare, Liga Orașelor și Comunelor, Partidul Schimbării, Partidul Puterea Oamenilor și Partidul Verde Ecologist, în privința cărora de asemenea au fost aplicate metode obscure ale partidului de guvernare. Anunțul a fost făcut astăzi de președintele PSDE, Ion Sula, într-o conferință de presă.

Liderul social-democrat a menționat că acest fapt reprezintă o realizare semnificativă pentru procesele democratice din R. Moldova și parcursul european al țării. Spre regret, însă, partidele reprezentate în Parlamentul țării: partidul de guvernare PAS și opoziția parlamentară – Blocul Socialiștilor și Comuniștilor nu au dat curs Declarației de condamnare a traseismului politic și au a ales să se distanțeze de această inițiativă, negându-și promisiunile date întregii societăți și demonstrând o lipsă totală de coerență între declarații și fapte.

Astfel, pornind de la prevederile constituționale, Partidul Social Democrat Europeansolicită Președintelui R. Moldova să facă uz de dreptul său la inițiativă legislativă și să înainteze Parlamentului un proiect de lege privind combaterea traseismului politic.