Șase foste angajate ale unei filiale a Băncii de Economii, condamnate după ce au retras de pe conturile clienților peste un milion de lei6Foto© realitatea.md

Șase foste angajate ale unei filiale a Băncii de Economii, condamnate după ce au retras de pe conturile clienților peste un milion de lei

, 9 știri, 6 vizualizări

„Dosarul a fost trimis în judecată în anul 2015 iar cauzele care au generat termenul îndelungat de examinare au fost determinate de numărul părților pe dosar și anume  9 persoane acuzate, 10 părți vătămate și victime, dar și alți factori de ordin subiectiv, precum  pandemia COVD – 19, declararea stării de urgență etc.

Faptele au avut loc în perioada 2009 și au durat până în 2011, atunci când inculpatele lucrau în diferite funcții – începând de la șef al operațiunilor bancare ale filialei din Dubăsari și contabil-șef până la controlor-casier. Acum, acestea au vârste cuprinse între 35 și 45 de ani.

La pronunțarea sentinței, Judecătoria Criuleni, sediul Dubăsari, a ținut cont de faptul că trei din inculpate și-au recunoscut vinovăția, astfel încât două au fost amendate fiind acuzate doar de crima de fals de acte oficiale la pedepse de 600 unități convenționale. În ceea ce o privește pe a treia inculpată care și-a recunoscut vinovăția, dar care suplimentar a intrat în posesia banilor delapidați,  instanța a condamnat-o la 7 ani închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa funcții în instituții financiare pe un termen de 4 ani.