Șase persoane din or. Ialoveni, cercetate de CNA. Pretindeau bani pentru eliberarea adeverinței medicale a conducătorilor de vehicule3Foto© curentul.md

Șase persoane din or. Ialoveni, cercetate de CNA. Pretindeau bani pentru eliberarea adeverinței medicale a conducătorilor de vehicule

, 4 știri, 12 vizualizări

Președintele Comisiei Medicale a conducătorilor de autovehicule din or. Ialoveni, secretara comisiei, medicul psihiatru și trei intermediari sunt cercetați de CNA și procurori pentru corupere sistemică. Potrivit faptelor investigate, membrii Comisiei sunt bănuiți că primeau sistematic de la diferite persoane fizice bani ce nu li se cuvin în schimbul  facilitării eliberării adeverinței medicale a conducătorilor de vehicule și a candidatului pentru obținerea permisului de conducere fără ca cei din urmă să fie supuși examenului medical.

Ca rezultat, în perioada martie-mai 2024,  au fost documentate peste 40 cazuri de primire a mijloacelor financiare de către membrii Comisiei Medicale, iar sumele variau între 300 și 800 de lei pentru un certificat.

În dimineața zilei de 20.05.2024, ofițerii CNA au desfășurat 12 percheziții, în urma cărora secretara Comisiei Medicale a fost reținută pentru o perioadă de 72 ore și urmează a fi plasată în izolatorul CNA. Alte 5 persoane urmează a fi recunoscute și audiate în calitate de bănuit și cercetate în stare de libertate.