Secretarul general adjunct al Consiliului Europei vizitează Republica Moldova pe 8-9 aprilie2Foto© realitatea.md

Secretarul general adjunct al Consiliului Europei vizitează Republica Moldova pe 8-9 aprilie

, 5 știri, 3 vizualizări

În perioada 8-9 aprilie, secretarul general adjunct al Consiliului Europei, Bjørn Berge, va vizita Republica Moldova. Oficialul va aborda îmbunătățirea calității serviciilor medicale pentru deținuți, dar și aspecte privind egalitatea de gen și violența împotriva femeilor, transmite IPN.

Bjørn Berge are programate întâlniri cu Veronica Mihailov-Moraru, ministra justiției, Vladimir Cuc, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Igor Grosu, președintele Parlamentului. De asemenea, oficialul se va întâlni și cu președinta Consiliului Audiovizualului, Liliana Vițu, pentru a aprofunda cooperarea dintre Republica Moldova și Consiliul Europei în domeniul audiovizualului.

De asemenea, luni, 8 aprilie, la ora 13.00, Bjørn Berge va ține o prelegere la Universitatea de Stat din Moldova și va face un schimb de opinii cu studenții privind egalitatea de gen și impactul Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, la care Republica Moldova a aderat în 2022.