Secretarul general al CSI: Republica Moldova nu a întreprins pași concreți de ieșire din Comunitatea Statelor Independente4Foto© tv6.md

Secretarul general al CSI: Republica Moldova nu a întreprins pași concreți de ieșire din Comunitatea Statelor Independente

, 8 știri, 18 vizualizări

Republica Moldova nu a întreprins pași concreți de ieșire din CSI, în pofida declarațiilor făcute de unii politicieni moldoveni. O spune secretarul general al CSI, Serghei Lebedev, într-un interviu pentru TASS. Potrivit oficialului, cooperarea în cadrul CSI rămâne benefică pentru Moldova. De cealaltă parte, Ministerul de Externe de la Chișinău susține că prioritatea absolută a Republicii Moldova este aderarea la Uniunea Europeană și că autoritățile naționale au inițiat denunțarea tratatelor participarea la care a fost considerată inoportună pentru Moldova.

Secretarul general al Comunității Statelor Independente, Serghei Lebedev, susține că în pofida declarațiilor mai multor politicieni moldoveni, Republica Moldova nu ar fi făcut deocamdată niciun pas concret pentru ieșirea din Comunitate. Oficialul a declarat că este mulțumit de acest fapt, pentru că, potrivit lui, cooperarea cu CSI ar aduce beneficii țării noastre.

”Sincer să fiu, sunt mulțumit că până acum nu s-au luat măsuri concrete privind retragerea Republicii Moldova din CSI. Nici despre denunțarea unor acorduri nu avem informații. Da, s-au făcut declarații că merită să ne gândim dacă are sens să rămână în continuare în comunitate, având în vedere orientarea europeană a actualei conduceri a Moldovei.